Welkom op mijn site

“Het biobased Patchwork-project ”

Het project had het doel om leerlingen maar ook docenten van de MBO-school Wereld van Techniek/Amersfoort, kennis en ervaring op te laten doen, met biobased materialen, in theorie en praktijk, begeleid door mij.

Als oefen, tentoon en demonstratieproject, was ervoor gekozen, om een bestaand stalen ‘mini’ skelet-huis, in de werk-hal van de school, rondom met verschillende prefab elementen ‘in te pakken’. Voor de theoretische onderbouwing, was ik gevraagd om les te geven, zowel aan de leerlingen als ook aan de docenten,  over alle aspecten van bouwen met biobased materialien; bouwkundig, bouwfysisch en bouw-biologisch.

Om een maximale  verscheidenheid aan biobased materialen te laten zien, was ervoor gekozen om de schil in hanteerbare deelvlaktes onder te verdelen (elementen). Op deze manier ontstaat er een soort patchwork-effect, waarbij de elementen onderdeel van een moduul kunnen zijn en deze weer een soort compartiment vormen, dat afgestemd is op het raster en de logica van het staalskelet-frame. Op deze manier zouden er tussen de 20 en 25 verschillende constructie opbouwden toepassen kunnen worden. In het ideaal zijn de elementen/modulen ook achteraf gemakkelijk uitwisselbaar.  Op deze manier is gewaarborgd, dat het huis op toekomstige ontwikkelingen eenvoudig kan reageren. De bijkomende opgave is dus een eenvoudig, flexibel en slim systeem te ontwikkelen.
Het valt verder te onderzoeken of wij ons allen op `nieuwbouw´ willen focussen, of dat wij ook `renovatie modules´ gaan ontwikkelen.

Plaats: MBO-school / Werld van Techniek / Amersfoort
Waarde: –
Datum: 2018
Oppervlakte: –