Welkom op mijn site

COP-project “Süd-Westsonne” / Berlijn

Het CPO project “Süd-Westsonne” ligt in Berlijn Friedrichshain in een voor Berlijn typische wijk met blokbebouwing uit de 19e eeuw.
Het woongebouw, dat onder andere uit 14 koopwoningen bestaat, is verder bijzonder te noemen, omdat op de begane grond en de 1e verdieping de stichting NiWo eV. (Netzwerk für integriertes Wohnen) is gevestigd. De stichting met als taak “autonoom wonen en leven tot aan het einde” is een hospice-woongroep die zonder bijzondere maatregelen in het gebouw geïntegreerd is.
De integratie van deze twee “leefvormen” stelt hoge eisen aan de bewoners zelf, maar ook aan hun omgeving, wat betreft omzichtigheid en tolerantie. Sociale duurzaamheid is hierbij van belangrijke betekenis.

De gemeenschap van eigenaren hecht grote waarde aan een ecologisch concept, wat zich vooral bij de keuze van de gebruikte materialen en de aanleg van de gemeenschappelijke groene binnentuin, weerspiegeld. Verder worden zonnepanelen en zonneboiler op het dak geplaatst.

“De integrale kennis net als een bijzonder te noemen -Fingerspitzengefühl- bij het zoeken van detailoplossingen is een enorme kwaliteit van Dieter.”

Inka Drohn / Eigenaar van Archid
Plaats: Berlijn (Duitsland)
Waarde: –
Datum: 2015
Oppervlakte: –