Welkom op mijn site

Ecowijk -Puur natuur-

Het bouw-woonconcept Puur Natuur is een bijzonder ecologische manier van bouwen die een enorme meer­waarde voor een rustgevend, comfortabel en gezond leef- en binnenklimaat kent.

Zo is bv. het bouwsysteem een lijm-, kit- en ijzervrij massiefhout systeem, geïsoleerd met stro. De massieve houten planken/pal­lisaden zijn alleen middels pennen of schroeven van hout met elkaar verbonden. De buitenkant is in eerste instantie met hout en (kalk)stuc afgewerkt.

Bouwbiologisch kent het systeem geen toxische uitdampingen (lijm- en kitvrij), is het elektrosmogwerend (massief houten casco) en hart­slagverlagend (hoeveelheid olie en harsen).

Bouwfysisch, vooral door de grote hoeveelheid aan thermo-hygrische massa (hout), heeft het bouwsysteem een hoog vocht- en warmte-accumulerend vermogen wat voor het binnenklimaat een enorme winst is. Het is een dampopen systeem dat zich verder kenmerkt door een zeer hoge hittebeschermende factor, ook warmtedoorslag ge­noemd. Dit is vooral in de zomer verkoelend!

De warmteweerstand van bv. een wandelement ligt bij een Rc-waarde van ≥ 8,0 m2K/W.

Het systeem is bovendien in hoge mate aardbevingsbestendig!

Het ontwerp, was oorspronkelijk voor een CPO groep (collectieve particuliere opdrachtgeverschap) in Arnhem opgezet. I.v.m. de gehanteerde zeer flexibele spelregels is de toepasbaarheid qua opgave, locatie maar ook qua stijl enorm breed. De wooneenheden kunnen variëren tussen 60 en 260m2 GBO (gebruiksoppervlakte). Van gelaagde woon­functie tot een vrijstaand huis: in principe is alles mogelijk.

Uiteraard is het concept op mijn vier duurzaamheidsprincipes gebaseerd: Biobased, Circulair, min. NOM, Watermanagement en Klimaatbestendig.

“Ik ben nog geen soortgelijk project tegen gekomen dat in zijn geheel zo ecologisch en consequent bedacht is.”

Marcel Zwart / strowonen
Plaats: Arnhem
Waarde: –
Datum: –
Oppervlakte: 60 / 260 m2