Welkom op mijn site

Passiefhuis C & D

Het passiefhuis staat in een nieuwbouwwijk van Freiburg i. Br. (Duitsland) en biedt een fantastisch uitzicht op het begin van het zwaartewoud.

De prefab houtskeletbouw elementen zijn geïsoleerd met houtvezel isolatie. De scheidingsmuren naar de buren zijn van kalkzandsteen en het hele huis is binnen volledig afgewerkt met leemstuc. De passiefhuis gecertificeerde kozijnen zijn van eikenhout en alle niet draaiende kozijnelementen zijn `onzichtbaar ´ weggewerkt.

Een “All-in-one” Passivhauskompaktgerät (warmtepomp, balansventilatie met WTW en een buffervat van 200l) zorgt voor de nodige ruimteverwarming, het warm tapwater en de luchtverversing van het huis. Er is een aardwarmtecollector (horizontale slag op ca 2 meter diepte) toegepast, die de verse luchtaanvoer winters voorverwarmd en in de zomer koelt. Deze passieve matregel bewerkstelligd een enorme rendementsverhoging van het hele systeem. De warmtepomp, die ook het warm tapwater bereidt, zit aangesloten op een 61 meter lange verticale aardsonde die in de zomermaanden het huis kan koelen.
Verder is vanzelfsprekend drievoudige beglazing en een buiten liggende zonwering toegepast.
De specifieke energievraag voor ruimteverwarming en koeling is 9 kWh/m2 gebruiksoppervlak per jaar. Deze, in de opleveringsfase, theoretische aanname heeft zich is de loop der jaren als realistisch en stabiel bewezen.

“De verwarming staat maximaal 6 weken gedurende één jaar aan. Verder voelt het als een ontzettend lekkere en comfortabele jas.”

Gerhard Dettling / Eigenaar
Plaats: Freiburg i.Br. (Duitsland)
Waarde: –
Datum: 2011
Oppervlakte: 165 m2